Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

Recept med honung - Valnötsfrallor by Carina


Väldigt goda och mustiga frallor eller bröd med valnötter, farinsocker och honung i fantastisk kombination! Valnötterna ger lite extra tuggmotstånd och honungens lenhet balanserar väl den lilla beskan från nötterna. Stort tack till @fidringur (Carina Dahlvid) för receptet!




Receptet ger 18-20 frallor eller 2 matbröd


Ingredienser:

- 1 påse torrjäst

- 5 dl vatten, 37 grader varmt

- 50 gram smör

- 2 tsk salt

- 0,5 dl farinsocker

- 0,5 dl khonung av valfri sort. Ljunghonung för mer smak, skogshonung eller bladhonung för lite mindre.

- 200 gram valnötter

- 165 gram grovt rågmjöl

- knappt 600 gram vetemjöl

Tillagning:

Smält  smöret i en kastrull, häll på vattnet och låt det bli fingervarmt. 

Blanda vätskan med salt, socker, khonung , valnötter och rågmjöl. Tillsätt vetemjölet,  lite i taget, tills det precis släpper kanterna,  och låt maskinen knåda degen 5 minuter. 

Täck bunken med plastfolie och  låt degen jäsa i 30 minuter.

Sätt igång ugnen på 220 ° 

Häll ut degen på lätt mjölat bakbord.  Dela degen  till bröd, eller frallor. Forma två runda bröd.  

Gör jag frallor, så brukar jag inte forma dom. 

Låt jäsa i 30 min på plåt med bakplåtspapper, under en bakduk. 

Pudra lätt med vetemjöl och grädda mitt i ugnen. Bröd ca 25 minuter, till 97-98°. Frallor 5-10, beroende av storlek. 

Låt svalna på galler!