Hemma hos oss på Khonung äter vi ofta granola i någon form, och just den här med både honung och bipollen i är både extra nyttig samt söt och god! Så god faktiskt att den tar slut väldigt fort när en ny sats är färdigtillagad, vilket händer hyfsat ofta.
Receptet ger ungefär 1-1,5 liter färdig granola |
Ingredienser:
- 1 dl havregryn
- 1,5 dl valnötter eller mandlar
- 2 dl pumpakärnor
- 2 dl torkade aprikoser
- 2 dl solroskärnor
- 0,5 dl linfrön
- 1 tsk mald kardemumma
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl kokosolja
- 1,5 dl skogshonung med ljung
- 1 dl russin
- 2 dl kokosflakes eller 1 dl kokosflingor
- 0,5 dl bipollen
Tillagning:
Värm ugnen till 175 grader.
Blanda havregryn, nötter / mandlar, pumpakärnor, solroskärnor, linfrön, kardemumma och vaniljsocker i en stor bunke.
Smält kokosoljan tillsammans med honungen.
Blanda ihop kokosoljan och honungen tillsammans ingredienserna i bunken.
Häll ut på plåt och rosta i ugnen i 30 minuter. Rör om efter halva tiden. Passa granolan noga, då den lätt bränner.
Blanda i russin, aprikos, kokos och propolis när granolan har svalnat. Förvara i burk med tätslutande lock.
Äts lämpligen med kall mjölk eller kanske din favorityoghurt?