Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

Årgångshonung 2019


2019 var ett år som sett på vädret bjöd på temperaturöverskott i hela landet,  och där de allra största överskotten noterades i Skåne. I sydöstra Sverige bjöds det under juni lokalt på nya värmerekord och den 26 juli noterades sommarens varmaste dag med hela 34,8 grader. Den 26 - 28 augusti noterades för årstiden extremt höga temperaturer på sina håll i landet med lokalt 30° i södra Sverige. Nederbördsmässigt blev det en varierande kompott runtom i landet utan några riktigt extrema skyfall.

Binas arbete med honungsproduktion under säsongen gav ljunghonungen en kraftig smak, vilken kan spåras till den mycket kraftiga blomningen av ljung som gav bästa möjliga förutsättningar och mycket stora mängder för bina att skörda.

Sommarhonungen och vår gammaldags honung är båda resultatet av en mycket bra försommar där bina kunde skörda stora mängder från sälg och maskros vilket bidrog till den fina, runda smaken. Mängden pollen från vildhallon i 2019 års sommarhonung är mindre än vanligt, men kompenseras av honungsdagg som ger en fin smak till honungen. Det är också honungsdaggen som bidrog till att det blev en bra skörd, trots den ovanligt varma sommaren.
Filtrera Produkter